BiH na krilima Brčaninović slavila protiv Bugarske

Druga utakmica turnira "Trofej Makedonije 2017" u Skoplju

BiH na krilima Brčaninović slavila protiv Bugarske

D. Rakanović

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas selekciju Bugarske sa 70:66, u drugoj utakmici seniorskog turnira "Trofej Makedonije 2017" u Skoplju.

Nakon što su juče odigrale izuzetno dobro prvo poluvrijeme protiv iskusnog Japana, izabranice Mare Lakić-Brčaninović danas su pružile još bolju partiju. 

Odigrale su u egalu prvih 20 minuta sa favorizovanim rivalom, a sa dobrom igrom nastavile su i u nastavku susreta. Iako je iskustvo bilo na strani Bugarki, naš mladi tim se odlično snašao. U igri koš za koš, naše djevojke su odobro parirale protivniku i ne samo to. U velikom dijelu utakmice Zmajice su bile i bolji rival na terenu.

Uslijedila je zanimljiva završnica. Na semaforu je pisalo osam sekundi do kraja meča kada je Sandra Azinović pogodila trojku i odvela BiH do prve pobjede u Skoplju. 

Melisa Brčaninović predvodila je našu reprezentaciju do pobjede postigavši 27 poena, Nedžla Kovačević je postigla 12 poena, a Jovana Marković je dodala 11 poena.

Posljednji meč na turniru u Skoplju na rasporedu je sutra od 20 sati protiv domaćina Makedonije.

BUGARSKA - BOSNA I HERCEGOVINA  66:70 (12:12, 15:15, 22:20, 17:23)

BOSNA I HERCEGOVINA: Glotić 4, Kovačević 12, Brčaninović 27, Marković 11, Domuzin 2, Azinović 6, Reljić, Omerbašić, Mišeljić 8, Heljić, Marjanović, Alispahić, Krakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi