BiH ponovo nemoćna protiv Crne Gore

Ništa od treće sreće

BiH ponovo nemoćna protiv Crne Gore

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skenderiji, rezultatom 81:86, poražena od Crne Gore.

Crnogorska reprezentacija je izabranicima Sabita Hadžića nanijela i treći poraz u pripremnom periodu. Nakon dvije pobjede u Zlatiboru, Crna Gora je večeras slavila i u Skenderiji. Iz Košarkaškog saveza BiH su danas najavljivali utakmicu zatvorenog tipa, odnosno samo za medije. No, tribine Skenderije bile su poprilično dobro ispunjene.

Crnogorci su dominirali od prve minute, te pokazali puno više do naših momaka. U prvoj četvrtini gosti su vodili rezultatom 16:20, da bi se na poluvrijeme otišlo sa dva koša prednosti za Crnu Goru.

Gosti su u drugom poluvremenu ubacili u brzinu više, te na kraju zasluženo slavili sa pet poena razlike. Treba napomenuti kako je u dva navrata došlo do tuče na terenu, no na kraju se susret, ipak, priveo kraju.

Najbolji u našim redovima bili su Bavčić sa 16, te Bajramović sa 15 i Domercant sa 14 poena. Kod gostiju se najviše istakao Peković sa 21 poenom.

Kažimo i to kako je ovo četvrti poraz naše košarkaške reprezentacije u prijateljskim ogledima, no nadamo se da će sve to puno bolje izgledati 5. augusta, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i susret sa Ukrajinom.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 81:86

Rezultat po četvrtinama: 16:20, 40:42, 60:67, 81:86

BIH: Nešović (10), Kojadinović (3), Hodžić (0), Gordić (12), Milošević (0), Jazvin (4), Domercant (14), Bavčić (16), Dedović (7), Bajramović (15), Đurasović, Halilović. Selektor: Sabit Hadžić.

CRG: Dašić (16), Jeretin (4), Šehović (10), Bjelica (4), Borisov (2), Golubović (4), Cook (14), Vraes, Drobnjak, Peković (21), Dragičević (11), Mihailović. Selektor: Duško Vujošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.