BiH ponovo poražena od Belgije

Košarkaši izgubili na turniru u Makedoniji

BiH ponovo poražena od Belgije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na turniru u Makedoniji od selekcije Belgije rezultatom 73:67.

Loše je naš tim ušao u meč. Belgija je dominirala na otvaranju utakmica, pogađali su apsolutno sve, te su ubrzo došli do vodstva od 11:2.

Međutim, naša selekcija je u nastavku pojačala odbranu. Belgijancima smo zatvorili šut, te smo na kraju prve dionice nakon poena Mirze Teletovića imali dva poena prednosti, 16:14.

Jake odbrane igrale su se i u drugoj dionici. Belgija je vodila većim dijelom ovog perioda, a naši nakon dugo vremena trojkom Džanana Muse dolaze do vodstvao od 28:27.

Ipak, Belgija je na odmor otišla vodstvom. Schwartz je pogodio trojku za plus dva na poluvremenu, 30:28.

Šut je Belgijance služio i na otvaranju drugog poluvremena kada su već nakon tri minute igre došli do dvocifrene prednosti, 40:29.

Imala je Belgija i 14 poena prednosti, ali su naši košarkaši uspjeli da smanje zaostatak do kraja treće dionice, nakon koje smo imali šest poena zaostatka, 52:46.

U četvrtoj dionici se probudio Jusuf Nurkić. Imao je seriju poena, pa je naša selekcija nakon četiri minute igre u posljednjoj dionici došla do izjednačenja, 57:57.

Međutim, Tabu s dvije vezane trojke ponovo podiže prednost Belgije, pa je ova selekcija do kraja privela meč kraju, te su nas po drugi put pobijedili u pripremnim mečevima.

Maxime De Zeeuw je predvodio Belgiju sa 22 poena, dok je kod naše selekcije Jusuf Nurkić ubacio 13, koliko i Džanan Musa, a Mirza Teletović je dodao 11, ali iz 17 šuteva.

Pripremni meč: 

BIH - BELGIJA 67:73

BIH: Nurkić 13, Zahiragić, Buza 3, Vrabac 4, Milošević 7, Gegić, Gordić 3, Kikanović 9, Teletović 11, Musa 13, Sulejmanović, Halilović 4.

BELGIJA: Tabu 12, Salumu 6, De Zeeuw 22, Tumba 3, Kesteloot 6, Bosco 4, Mwema 1, Serron, Schwartz 3, Boukichou, Vanwijn 10, Iarochevitch 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi