BiH poražena od Latvije, ali nastavlja takmičenje

Nije bilo snage za treću senzaciju

BiH poražena od Latvije, ali nastavlja takmičenje

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je i treći susret na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se održava u Latviji. Upravo je protivnik našim momcima bila selekcija domaćina, koja je Bosni i Hercegovini nanijela i prvi poraz na prvenstvu. Rezultat je na kraju glasio 63:55 za Latviju.

Prva četvrtina bila je u egalu, a Latvija je na pauzu ipak otišla sa minimalnom prednošću rezultatom 13:12. Latvijci su u nastavku susreta malo povećali svoju prednost, a pošto je druga dionica završila rezultatom 19:16, naš  tim je na poluvremenu bio u zaostatku od četiri poena, što je protiv jakog protivnika bilo izuzetno podnošljivo.

Treća četvrtina donosi veliki pad u igri naših momaka, koji otvaraju drugo poluvrijeme trojkom Muse i smanjuju na samo jedan razlike, a onda slijedi očajnih šest minuta. Za taj period BiH nije postigla niti jedan koš, a Latvijci su povećavali svoju prednost. Naši momci su uoči posljednje četvrtine imali zaostatak od devet razlike.

Posljednju četvrtinu naši otvaraju serijom 4:0, a kasnije dolaze do samo četiri poena zaostatka.  Tada se činilo da bi naši mladići mogli napraviti i treću uzastopnu senzaciju, no to se nije dogodilo. Latvija je ubacila u brzinu više i do kraja sačuvala stečenu prednost. Konačni rezultat glasio je 63:55.

U redovima našeg tima najviše se istakao Musa, koji je ubacio 20 poena i sakupio 12 skokova i 4 asistencije. a dobru partiju pružio je i Gegić koji je zabilježio 14 poena, 6 skokova i dvije asistencije.

Reprezentacija BiH nastavlja takmičenje kao drugoplasirana selekcija u grupi, što se bez dileme može nazvati sjajnim rezultatom za naš tim.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.