BiH protiv Britanije prokockala pobjedu

Kvalfikacije za odlazak na EP

BiH protiv Britanije prokockala pobjedu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećem kolu kvalifikacija za EP od Velike Britanije u susretu u kojem su naši košarkaši imali rezultatsku prednost tokom većeg dijela susreta, ali u završnici nije bilo koncentracije.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je fenomelano prvih sedam minuta utakmice, te su najbolji bh. košarkaši u šestoj minuti imali čak 11 poena prednosti (20:9). U tim trenucima u dresu BiH jednostavno nezaustavljiv je bio Henry Domercant. Međutim, nakon uvodnog furioznog starta bh. košarkaša, Britanci su se vratili, te je prva četvrtina završila rezultatom 24:24.

Drugu četvrtinu naši su košarkaši odigrali također veoma dobro, a Britance je u životu držao samo centar Clark, koji je bio nepogriješiv iza linije za tri poena. To, međutim, nije bilo dovoljno da se zaustavi razigrani bh. tim, koji je na poluvrijeme otišao sa sedam poena prednosti (48:41).

Ipak, Britanci u trećoj četvrtini uspijevaju nadoknaditi sedam poena, pa se u posljednju dionicu susreta ušlo pri izjednačenom rezultatu 64:64.

U napetoj završnici, Britanci su imali više koncentracije i sreće, pa su praktično u posljednjoj minuti riješili pitanje pobjednika. Utakmica je završena rezultatom 80:84.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je odličnu utakmicu protiv jakog protivnika, ali ipak je nedostajalo više sreće i koncentracije u završnici, pa su sada izabranici selektora Sabita Hadžića u teškoj situaciji, sa jednom pobjedom i dva poraza u tri odigrane utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

BIH - Velika Britanija 80:84
(24:24,24:17,16:23,16:20)
Dvorana: Mirza Delibašić KSC Skenderija. Gledalaca: 3000
Sudije:Fabio Facchini(Ita), Alfred Jovović (Hrv), Igor Dragojevic (MNE)
BIH: Nešović 4,KOjadinović 14,Hodžić,Milošević 2, Bavčić 8, Jazvin 2, Varda 20,
Domercant 14, Đedović, Bajramović 16, Đurasović, Halilović.
VELIKA BRITANIJA: Achara, Adegboye 2, Mensah - Bonsu 16, Sullivan, Deng 16,Boateng,
Brian - Amaning, Reinking 21, Clark 23, Boyd 6, Robinson, Beiley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.