BiH protiv Portugala za 5. mjesto
Naše juniorke su danas pregazile Finsku rezultatom 73:54

Evropsko prvenstvo U-18 za košarkašice

BiH protiv Portugala za 5. mjesto

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-18) sutra od 14.45 sati igraće protiv Portugala za plasman na 5. mjesto na Evropskom prvenstvu B Divizije koje se održavau Izraelu.

Naše juniorske danas su u prvom meču za plasman od 5. do 8. mjesta savladale reprezentaciju Finske rezultatom 73:54. Ponjovo je najefikasnija bila Tamara Kapor koja je upisala 20 poena, te dodala sedam skokova i pet asistencija. Matea Tavić je ubacila 16 poena, a duble – duble učinak ostvarile su Anesa Hamšić (16 poena, 12 skokova) i Amna Fazlić (12, 12).

Finkinje su samo u prvoj četvrtini parirale vršnjakinjama iz naše zemlje. Prva četvrtina je završena bez pobjednika (14:14), a naše juniorke su odlučujuću razliku ostvarile u drugoj (22:7) i trećoj četvrtini (20:13), kada su otišle na 22 poena prednosti (56:34). Finjkinje su poraz donekle ublažile u posljednjoj dionici koju su riješile u svoju korist rezultatom 20:17.

Tamara kapor i dalje je među pet najboljih strijelaca prvenstva sa prosjekom od 19.8 poena po jednoj utakmici. Ispred nje su samo Izraelka, Avigiel Cohen i Dankinja Ida Krogh koje imaju prosjek od 20.3 poena po jednom susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.