BiH saznala potencijalne rivale u osmini finala

Kina ili Australija naredni protivnik

BiH saznala potencijalne rivale u osmini finala

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH večeras igra treći meć na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Rival naše selekcije je Južna Koreja, koja iz prva dva meča ima dvije pobjede, a ovaj meč će imati veliki značaj zbog mogućeg rivala u narednoj fazi takmičenja.

Naša selekcija se križa s grupom C. Tamo je Kanada zauzela prvo mjesto, Kina je završila kao drugoplasirana, Australija je bila treća, a Finska četvrta.

Ako naša selekcija večeras pobijedi Južnu Koreju s  13 i više poena razlike, zauzećemo drugo mjesto u grupi, te ćan rival u osmini finala biti Australija.

Svaka pobjeda manja od 13 ili poraz od Koreanaca, donose nam drugo mjesto, pa bismo u tom slučaju za rivala imali selekciju Kine.

Postoji opcija i da završimo kao prvi u grupi. Za to nam treba pobjeda od minimalno 33 poena razlike, a u tom slučaju naš rival u osmini finala bi bila selekcija Finske.

Rivala ćemo znati po završetku utakmice s Koreancima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi