BiH u trećoj jakosnoj grupi

Žrijeb za košarkaško EP 2011. godine

BiH u trećoj jakosnoj grupi

Prilikom žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2011. godine održati u Litvaniji, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine naći će se u trećoj jakosnoj grupi.

Zajedno sa izabranicima selektora Mensura Bajramovića našle su se još Finska i Belgija. U prvom šeširu su selekcije Makedonije, Poljske i Latvije, drugi šešir čine Velika Britanije, Bugarska i Izrael, Portugal, Mađarska i Italija su u četvrtom šeširu, a u posljednjem petom nalaze se selekcije Crne Gore, Gruzije i Ukrajine.

Žrijeb kvalifikacija za odlazak na smotru najboljih evropskih selekcija održaće se 16. januara u Njemačkoj, a žrijeb će nam dati tri grupe, od po pet ekipa. Iz svake grupe direktan plasman na EP izboriće prvoplasirane ekipe, te dvije najbolje drugoplasirane, dok će ostale reprezentacije igrati baraž.

Prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine odigraće se u avgustu ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti