BiH u trećoj provjeri poražena od Hrvatske

Treća pripremna utakmica

BiH u trećoj provjeri poražena od Hrvatske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u trećoj pripremoj utakmici za Evropsko prvenstvo poražena od Hrvatske rezultatom 74:62. 

U čvrstoj utakmici i jedni i drugi su igrali žestoke odbrane, a na kraju je presudila invidualna kvaliteta Hrvatske i sedam minuta treće četvrtine, u kojima su izabranici Velimira Perasovića napravili seriju 14:0. 

Naši reprezentativci su četiri minute prije kraja uspjeli smanjiti na samo 59:58, ali su za konačnih +12 posao dovršili Miro Bilan, Bojan Bogdanović i Roko Ukić. 

Najefikasniji igrač u našem nacionalnom timu bio je Andrija Stipanović sa 13 ubačenih poena, dok se u Hrvatskoj najviše istakao Bogdanović sa dva poena više. Dvocifren je bio i Luka Žorić s 12 poena. 

Izabranici Duška Ivanovića su prethodne dvije prijateljske utakmice odigrali protiv Gruzije, a zabilježili su jednu pobjedu (82:67) i jedan poraz (78:75).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.