BiH zbog Igokee ostaje bez nastupa na Eurobasketu?

FIBA prijeti suspenzijama

BiH zbog Igokee ostaje bez nastupa na Eurobasketu?

E. Škorić

Svjetska košarkaška federacija izbacit će sve reprezentacije sa Evropskog prvenstva čiji klubovi budu podržavali ABA ligu.

Savezi imaju 10 dana roka, a onda će FIBA donijeti konačnu odluku. Bez nastupa na EP-u mogle bi ostati mnoge reprezentacije, a među njima i Bosna i Hercegovina.

Prema pisanju Novosti, 11 klubova mora pismeno povući podršku ABA lige, ili će FIBA suspendovati saveze čije ekipe su ostale uz regionalno takmičenje.

FIBA nema razumijevanja da priča sa vodstvom ABA lige. Koliko je stvar ozbiljna, govore i nezvanične informacije kako FIBA uveliko razmatra raspored utakmica Eurobasketa bez jednog, dva, tri, pa i više nacionalnih timova sa prostora bivše Jugoslavije.

Klubovi koji moraju da povuku podršku ABA ligi su Zadar, Cibona, Cedevita (Hrvatska), Olimpija, Krka (Slovenija), Igokea (BiH), Budućnost (Crna Gora), MZT (Makedonija), Partizan (Srbija)…

Svjetska košarkaška federacija poslala je dopise ABA ligi i ne želi ništa da prepusti slučaju, a od 1. maja je zvanično “izbrisala” regionalno prvenstvo iz svog registra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.