Bilan: Neće nam smetati bučna publika u Beogradu

Centar Cedevite uoči Final Foura u Beogradu

Bilan: Neće nam smetati bučna publika u Beogradu

Centar Cedevite Miro Bilan vjeruje kako njegova ekipa može ponoviti Final Four Jadranske lige iz Tel Aviva kada je u polufinalu bila bolja od Partizana.

"Jedino što su polufinalna, druge sličnosti baš i nema. Tamo u Izraelu igrali smo gotovo pred praznom dvoranom, dok će sada u Beogradu zasigurno biti bitno drugačije. U Tel Avivu smo dobro odigrali, iako nije bila posebno lijepa utakmica izborili smo finale. Volio bih da i sada bude isto", kaže Bilan uoči završnice u Beogradu.

"Publika će, naravno, biti na strani Partizana, to nam je svima jasno, ali to meni uopšte ne smeta. Naravno, meni je uživanje igrati na gostujućim parketima, kada je naelektrisana atmosfera i kada nam publika zviždi. Mene to baš dodatno stimuliše", kaže Šibenčanin.

Cedevita igra u odličnoj formi. Proteklog vikenda su igrači Cedevite u okviru hrvatskog prvenstva pobijedili velikog rivala Cibonu, te su na najbolji način najavili Final Four u Beogradu.

"Protiv Cibone smo imali 22 skoka u napadu, bilo bi sjajno da to ponovimo i protiv Partizana. No, da bi dobili crno-bele moraćemo pružiti još bolju partiju, znamo da ćemo morati igrati više tijelo u tijelo", zaključio je Miro Bilan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti