Bivši igrač Bosne postao trener Studenta

Pripreme počinju 21. augusta

Bivši igrač Bosne postao trener Studenta

D. Rakanović

Košarkaški klub Student iz Mostara vraća se ove godine u najviši rang takmičenja nakon što su prethodne sezone bili prvaci Lige Herceg-Bosne. 

Kako SportSport.ba saznaje, za novog trenera izabran je nekadašnji košarkaš Bosne Dženan Rahimić, dok će mu pomoćnik biti nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Samir Lerić. 

Student su do sada ovog ljeta napustila dvojica košarkaša. Riječ je o playmakeru Pavlu Boljkovcu koji je potpisao za slovenački Tajfun i centru Mladenu Primorcu koji karijeru nastavlja u Češkoj u ekipi Brna. 

U mostarski klub su za sada stigla samo dvojica košarkaša dvojica playmakera Petar Dubelj koji je došao iz Škrljeva i Amerikanac Jalen Ross koji dolazi sa univerziteta Hartford. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ross je prethodne sezone imao impresivnu statistiku. U prosjeku je bilježio skoro 20 poena, uz to je imao i 3,4 skokova, 2,1 asistencija u 1,3 ukradenih po meču. 

Početak priprema Studenta zakazane su za 21. august, a do početka sezone Student će pokušati da dovede još nekoliko novih pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi