Bivši turski reprezentativac pojačava OKK Sloboda?

Bivši turski reprezentativac pojačava OKK Sloboda?

Asim Paščanović – Pars, nekadašnji reprezentativac Turske i igrač najmoćnijih turskih klubova, mogao bi biti prvo pojačanje OKK Sloboda u ljetnjem prelaznom roku.

Saznajemo kako je sa njim razgovor obavio novopečeni trener Tuzlaka Damir Mulaomerović, te da je Pars dao načelan pristanak za povratak u domovinu.

Pars je lani igrao za Mersin, koji je turski prvoligaš, a svojim iskustvom i znanjem sigurno će biti najzvučnije ime koje se pominje u ljetnjem prelaznom roku.

Paščanović je, kao i Mulaometović, član Slobodine „zlatne generacije“, koja je neposredno pred krvavi rat u BiH osvojila titulu juniorskih prvaka SFRJ, u konkurenciji tadašnjih velikana. Nažalost, rat ih je onemogućio da pokažu šta znaju i umiju, te da zaigraju za seniorski tim Sloboda Dite, ali je većina članova te generacije napravila impozantne igračke karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.