Blamaža Partizana u Ljubljani, Budućnost sigurna

ABA liga

Blamaža Partizana u Ljubljani, Budućnost sigurna

E. Škorić

Levski i Partizan doživjeli su teške poraze u nedjeljnim mečevima četvrtog kola ABA lige.

Partizan je ponižen u Ljubljani. Union Olimpija je sa 87:58 razbila goste iz Beograda. 

Olimpija je nakon prve dionice imala plus četiri (22:18), zatim plus 12 na poluvremenu (45:33). I u preostale dvije dionice meča dominirala je domaća momčad, pa je na kraju uspjela da ostvari čak 29 poena razlike.

Za ove sezone očajni Partizan ovo je bio već treći poraz, a za Slovence treća pobjeda. Mahković je sa 19 poena predvodio Olimpiju, dok su Hrovat i Salin dodali po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U timu Partizana Murić je ubacio 17, a Gagić 14 poena. I Budućnost je očekivano slavila. Tim iz Podgorice je u Sofiji sa 92:75 nadigrao Levski, pa je došao do maksimalnog učinka od četiri pobjede. 

Subotić sa 18 poena je predvodio goste, Šehović je ubacio 17, Reynolds 14, a Cook 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.