Bolan poraz Cibone u Zadru

ABA liga

Bolan poraz Cibone u Zadru

E. Škorić

Pravu su katastrofu večeras u Zadru doživjeli košarkaši Cibone.

Cibona je u Zadru gostovala u 17. kolu ABA lige i zbog mnogo čega, a posebno zbog svog renomea i trenutnog stanja na tabeli regionalne lige, bila favorit.

No, gosti iz Zagreba su poniženi… Imali su 7:0 na otvaranju utakmice, ali je Zadar do kraja s lakoćom postizao poene i dolazio do visoke, za Cibose nedostižne prednosti.

Prva četvrtina pripala je Zadru rezultatom 15:10, a do poluvremena su domaći već imali 18 poena prednosti. Cibona je i u trećoj četvrtini razbijena, a tek u zadnjoj dionici je uspjela odigrati nešto bolje.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju je Zadar slavio sa 77:51 i to mu je osma pobjeda, dok je Cibona doživjela osmi poraz. Sango je bio najefikasniji igrač Zadra sa 17 poena, dok je Kraljević ubacio 14, a Ivanov 13 poena.

U timu Cibone Lalić je bio najefikasniji sa 14 poena, a jedino dvocifren bio je još Mavra sa 10 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti