Borac poražen od Sokoca u Boriku

Prva muška liga RS

Borac poražen od Sokoca u Boriku

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca poraženi su večeras u Boriku od ekipe Sokoca u okviru 18. kola Prve muške Republike Srpske rezultatom 66:83, po četvrtinama je bilo 16:25, 23:28, 13:15 i 14:15.

Gosti bolje otvaraju meč. Prave mini seriju od 0:3, te tako dolaze do vodstva. Međutim, Borac je uzvratio trojkom Aničića koji utakmicu vraća na početak. Ali, Sokolac se nije predavao te ubacuju četiri poena čime dolaze u prednost (3:7).

Nakon pet minuta igre u prvoj četvrtini, na semaforu je stajalo 7:9 u korist gostujuće ekipe. Do kraja prve dionice, Sokolac je samo povećavao prednost pa tako prvi kvartal završava rezultatom 16:25.

Crveno-plavi su sjajno počeli u drugoj četvrtini. Prave seriju od 8:0, čime dolaze na poen zaostatka (24:25). Nakon toga, gosti kreću u ofanzivu, dionicu rješavaju u svoju korist (23:28), pa tako na predah odlaze sa prednošću od 14 poena razlike (39:53).

Banjalučani su nakon pauze zaigrali nešto bolje. Otvaraju četvrtinu serijom od 5:0. Gosti uzvraćaju trojkom, nakon čega kreću u ofanzivu. Prije početka posljednjeG perioda rezultat je glasio 52:68 za Sokolac.

U posljednjoj dionici viđena je čvrsta košarka na obje strane, ali domaćin nije imao rješenje za dobro raspoloženog protivnika.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Nikolić sa 18 poena, dok se u pobjedničkom timu istakao Pečenica sa 28.

Borac: Dragičević, Vukotić, Raca (12), Nikolić (18), Todorovac (5), Aničić (4), Suvara, Barbarez (11), Putnik (4), Kovačević (2), Samardžić (5), Pucar (5).

Sokolac: Babović, Kosorić, Šobić, Radović (7), Borovčanin, Pečenica (28), Đerić (20), Koprivica, Gordić, Okiljević (10), Milidrag (14), Pilindavić (4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi