Borac razmontirao Teslić i osigurao opstanak u eliti

Sjajno izdanje Banjalučana

Borac razmontirao Teslić i osigurao opstanak u eliti

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca obezbjedili su i naredne sezone igranje u društvu najboljih ekipa Republike Srpske, nakon što su večeras u posljednjem, 26. kolu regularnog dijela prvenstva na svom parketu savladali Teslić rezultatom 102:55 (23:19, 33:9, 27:12 i 19:15).

Bojan Božić i njegovi izabranici banjalučkoj publici pružili su sjajnu košarkašku poslasticu.

Domaćin prve minute meča nije otvorio baš najbolje. Nakon dvije minute igre, na semaforu u Boriku je stajalo 5:8 u korist Teslićana. No, Borac se vraća u meč mini serijom od 5:0 i tako dolazi u vodstvo (10:8). Gosti su uspjeli da se vrate u igru, pa tako nakon osam minuta susreta, imaju koš prednosti (16:17). Do kraja prve četvrtine, crveno-plavi su pojačali gas te tako istu dobili rezultatom 23:19.

Drugi kvartal, tim iz grada na Vrbasu otvara serijom od 7:0, prvo je trojku pogodio mlađahni Barbarez, a zatim je Mikeš sjajno presjekao napad gostiju i položio za 28:19. Banjalučki sastav je nakon toga ponovo zaustavio akciju gostiju, a ovoga puta je u centru pažnje bio Aničić. Navedeni poeni dali su dodatni vjetar u leđa domaćinu, koji kreće silovito pa tako na predah odlazi sa prednošću od velikih 28 poena (56:28).

Treći period, ponovo je pripao Banjalučanima. Todorovac se razigrao, a pratio ga je i Nikolić. Prije početka posljednje četvrtine, rezultat je glasio 83:40 u korist Borca.

Crveno-plavi su spustili ručnu u posljednjoj dionici ali nisu dozvolili gostima da se mnogo razmašu po parketu. Period su mirno priveli kraju i tako ostvarili veoma važnu pobjedu.

U pobjedi Borca su se istakli Nikolić i Todorovac sa po 13 postignutih poena, dok je to u redovima gostiju bio Joldić sa 15.

Borac: Dragičević (10), Vukotić (5), Nikolić (13), Todorovac (13), Aničić (12), Suvara (11), Barbarez (10), Putnik (7), Mikeš (7), Ćulum (4), Samardžić (4), Pucar (6).

Teslić: Kopić, Simić (6), Joldić (15), Crnovčić (12), Dragonjić (13), Rašić, Graček (2), Ninković (7), Kuprešak.

Ostali rezultati:

Varda HE - Slavija 68:87

HEO - Rogatica 87:76

Rudar - Prijedor 72:78

Radnik - Student 84:65

Kozara - Bratunac 87:71

Sokolac - Sutjeska 64:72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi