Borac u posljednjim sekundama stigao do važne pobjede

Sjajan preokret Banjalučana

Borac u posljednjim sekundama stigao do važne pobjede

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su pred svojom publikom u okviru 24. kola Prve muške lige Republike Srpske savladali ekipu Sutjeske iz Foče rezultatom 79:76, po četvrtinama je bilo 15:22, 13:16, 19:23 i 32:15.

Banjalučka publika imala je priliku da uživa u istinskoj košarkaškoj poslastici koju su priredili njihovi puleni. Kidali su crveno-plavi živce vjernim navijačima, ali su na kraju ipak uspjeli da obezbjede veoma važnu pobjedu kada je u pitanju borba za opstanak.

Loše je krenulo za banjalučki sastav. Nakon prve dvije četvrtine rezultat je glasio 28:38 u korist tima iz Foče.

Nakon pauze, ponovo su gosti krenuli oštro. Prije početka posljednjeg perioda, na semaforu je stajalo 47:61.

A onda, kao da su se izabranici Bojana Božića naljutili. Silovito je domaćin krenuo u posljednjih 10 minuta. Samardžić, Nikolić i Mikeš vodili su glavnu riječ na parketu. Borac ubacuje čak 32 poena, dok Sutjeska svega 15, čime domaćin dolazi do čitavog plijena.

U pobjedi Borca istakao se Samardžić sa 24 postignuta poena, dok je to u redovima Sutjeske bio Kaluđerović sa 22.

Do kraja regularnog dijela šampionata ostala su još dva kola, a u narednom će Borac koplja ukrstiti sa gradskim rivalom Studentom.

Borac: Dragičević, Vukotić (8), Nikolić (16), Todorovac (2), Aničić (3), Suvara, Barbarez, Putnik (3), Mikeš (13), Ćulum, Samardžić (24), Pucar (10).

Sutjeska: Šolaja, Bodiroga (14), I. Radović (9), V. Radović (9), Arsenović, Kaluđerović (22), Živanović (16), Todorović (6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi