Borac u uzbudljivoj završnici utišao Teslić

Sjajan nastup Banjalučana

Borac u uzbudljivoj završnici utišao Teslić

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su u okviru 13. kola Prve muške lige Republike Srpske slavili na gostovanju kod ekipe Teslića rezultatom 66:77, po četvrtinama je bilo 23:22, 12:15, 23:13 i 8:27.

Od prvog sudijskog zvižduka, i jedni i drugi krenuli su na sve ili ništa. Prva četvrtina protekla je u kvalitetnoj odbrani kako na jednoj tako i na drugoj strani, ali i napadu. Međutim, više sreće imao je domaćin koji prvu dionicu susreta rješava u svoju korist.

U nastavku, gosti iz Banja Luke se bude pa tako dobijaju drugi period, te na odmor odlaze sa prednošću od dva poena razlike (35:37).

Nakon predaha, bolje su zaigrali domaćini. Raspucani su bili ponajviše Joldić, a za njim i Ninković koji vode svoj tim do preokreta, pa je tako prije početka posljednje četvrtine rezultat glasio 58:50.

Bojan Božić očigledno je održao dobar motivacioni govor prije posljednjih 10 minuta igre. Borac se budi pa tako u zadnjoj četvrtini ubacuje velikih 27 poena, dok gostima dozvoljavaju svega osam čime ostvaruju trijumf.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Joldić sa 22 postignuta poena, dok je to kod Borca bio Barbarez sa 20.

Teslić: Joldić (22), Graček (8), Ninković (9), S. Simić (6), N. Simić, Jevtić (6), Kopić, Dragonjić (6), Kuprešak, Marković (4), Markočević (4), Crnovčić (1), 

Borac: Todorovac (13), Barbarez (20), Aničić (3), Samardžić (13), Nikolić (10), Vranješ, Manojlović, Ćulum (8), Ristić (2), Pejić, Suvara, Dragičević (8).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi