Bosna ASA BHT bolja od Trilanda

Kup BiH za košarkaše

Bosna ASA BHT bolja od Trilanda

U susretu osmine finala Kupa BiH u košarci, Bosna ASA BHT nije imala previše poteškoća sa Trilandom, te su se „studenti“ plasirali u četvrtinu finala.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Bosna ASA BHT sa visokih 115:70 bila je bolja od ekipe Trilanda, te su se „studenti“ tako plasirali u daljni tok najmasovnijeg klupskog takmičenja u državi.

Triland se dobro držao samo u prvoj četvrtini, kada su imali i prednost od 18:13. Međutim, izabranici trenera Vlade Vukoičića tada su zaigrali mnogo angažovanije, pogotovo u odbrani.

Triland - Bosna ASA BHT 70:115
Mala dvorana KSC Skenderija. Gledalaca: 300. Sudije: Biščević, Bilić, Hatibović. Rezultat po četvrtinama: 22:25, 15:30, 19:38, 24:22.
TRILAND: Smajić 2, Džaferović 3, Dizdar 5, Subašić, Bravo 3, Jerkić 2, Teletović 16, Pahtanović 3, Jamaković 15, Džubur 13, Halimić 6, Hodžić. Trener: Mirko Jugović.
BOSNA ASA BHT: Zimić 19, Ivanović 20, Vučurović 11, Klinac 5, Đurasović 4, Burrell 8, Šehović 26, Ikonić 8, Suljagić 2, Đorđević 2, Rakić 4, Pašalić 1. Trener: Vlada Vukoičić.
Otpor Trilanda je slomljen u drugoj dionici susreta koju je Bosna riješila u svoju korist rezultatom 30:15. Stečenu prednost nominalni gosti su do kraja susreta samo povećavali, te na kraju zasluženo i očekivano trijumfovali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.