Bosna bez problema protiv Radnika

Studenti slavili u Bijeljini

Bosna bez problema protiv Radnika

E. Čaušević

Košarkaši Bosne Royal večeras su kao gosti savladali Radnik (71:55) u zaostaloj utakmici petog kola u Prvenstvu BiH.

Studenti su od prve minute imali prednost koju nisu ispuštali do kraja, te je bilo samo pitanje kojom razlikom će slaviti protiv Radnika. Nakon prve četvrtine sarajevski tim vodio je sa 21:9, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 35:18 za gostujući tim.

Radnik je pokušao u drugom dijelu da se vrati u meč, domaći košarkaši uspjeli su da dođu na šest poena zaostatka, no to je bilo sve od njih u ovoj utakmici. Košarkaši Bosne do kraja su rutinski priveli meč, te su slavili sa 71:55.

Najefikasniji u ekipi Bosne bili su Pašajlić i Knežević koji su postigli po 17 poena, dok je Brandford dodao 13. U ekipi Radnika istakao se Kaluđerović sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH za košarkaše, 5. kolo:

Radnik - Bosna Royal 55:71 (9:21, 9:14, 19:16, 18:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi