Bosna i Turkish Airlines potpisali sponzorski ugovor

Novi sponzor

Bosna i Turkish Airlines potpisali sponzorski ugovor

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja sponzorskog ugovora između bivšeg prvaka Evrope KK Bosna Royal i kompanije Turkish Airlines, kompanije koja leti na više destinacija nego ijedna druga.

Ovim sponzorstvom KK Bosna se pridružila FK Sarajevo i tako postala drugi sportski kolektiv sponzoriran od strane Turkish Airlines-a. Ugovor je potpisan na godinu dana, a logotip Turkish Airlinesa će krasiti dresove Studenata u narednoj sezoni.

Direktor kluba Damir Krupalija se obratio medijima na današnjoj press konferenciji.

“Ovo je za nas poseban zaista poseban dan. Već skoro 3 godine radimo na oživljavanju brenda KK Bosna i potpisivanjem ovog ugovora sa jednom od najboljih aviokompanija na svijet nam je pokazatelj da smo na pravom putu. Kada jedna ovakva kompanija kao što je Turkish Airlines prepozna vašu kvalitetu i potencijal onda zaista morate biti ponosni na sve što ste uradili do sada. Moram iskoristiti priliku i zahvaliti se lokalnim predstavnicima Turkish Airlinesa u Sarajevu koji su pružili maksimalnu podršku u omogućavanju ovog sponzorstva. Hvala im na prilici da vratimo vrhunsku košarku u naš grad. Poslije dugo vremena naša ekipa će igrati evropske utakmice, a sponzorstvo sa jednim od najvećih brendova u

vazduhoplovnoj industriji će nam definitivno pružiti krila u ostvarivanju naših sportskih ciljeva“.

Nadalje, Krupalija je dodao da se nada da će ovo sponzorstvo također poslati poruku i drugim domaćim i inostranim kompanijama u Bosni i Hercegovini da se pridruže projektu i pomognu u vraćanju sjaja bivšem evropskom prvaku.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gospodin Halit Levent Sirin, menadžer prodaje Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu, izjavio je da prije dvije i po godine, potpisujući ugovor sa FK Sarajevom, Turkish Airlines je dao obećanje narodu u BiH da je to samo početak inevesticija u sport ove kompanije u Bosni Hercegovini.

„Danas smo ovde da ispunimo obećanje koje smo dali prije dvije i po godine potpisujući ugovor sa jednim od najvećih brendova koje grad Sarajevo i gržava BiH imaju, KK Bosna“, rekao je Sirin i dodao da obzirom na historijske odnose između Turske i Bosne i Hercegovine, Sarajevo je više od samo jedne destinacije za Turkish Airlines i da su se obavezali da pomognu i učestvuju u vraćanju vrhunske košarke u grad Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi