Bosna ime i grb ustupila KK Royal
Foto: Klix.ba

Fuzija KK Bosne i KK Royal

Bosna ime i grb ustupila KK Royal

M. Šljivak

Skupština Košarkaškog kluba Bosna održana je večeras u Sarajevu, a na ovoj sjednici je donešena odluka o privremenom zamrzavanju kluba.

Na sjednici Skupštine kluba, postignuta je saglasnost o fuziji KK Bosna i KK Royal iz Sarajeva. Ovakva odluka je donijeta jednoglasno, a konačna verifikacija će biti donijeta na sjednici u petak. 

Tako će KK Bosna privremeno prestati s postojanjem, te će u budućnosti ekipa nositi ime KK Bosna-Royal, a postoji mogućnost da ovaj tim nastupi i u Ligi 13 kao zamjena za Bosnu. 

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine će donijeti konačnu odluku o nastupu novoformiranog kluba u Ligi 13, a za to će Bosna-Royal morati dobiti specijalnu pozivnicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prije glasanja na kojem je jednoglasno donijeta odluka o fuziji Bosne i Royala, ostavku na mjesto člana Skupštine dao je Emir Haračić, koji je istakao da ne želi sudjelovati u gašenju velikana bh. košarke.

"Ne želim da moje ime ostane upisano među onima koji su potpisali smtrovnicu KK Bosne. To se možda sada može zvati hibernacijom, ali nisam optimista da će se Bosna iz ovog sna ikada vratiti. Iskreno se nadam da griješim i da će mi oni koji će staviti svoj potpis dokument o ustupanji imena pokazati da nisam u pravu.", rekao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.