Bosna protiv Sparsa prešla stotku, Ikonić se "podmladio"

Liga za prvaka

Bosna protiv Sparsa prešla stotku, Ikonić se "podmladio"

E. Škorić

U derbiju četvrtog kola Lige za prvaka Bosna Royal Jelly je u Skenderiji pobijedila Spars Ziraat Bank sa uvjerljivih 101:84.

Sparsi su nakon tri vezana poraza na jednom od najtežih "gostovanja" položili oružje. Studenti su došli do treće pobjede i nastavili su s dobrim igrama, pa će sasvim sigurno igrati ove sezone bitnu ulogu u košarkaškom prvenstvu BiH.

Sparsi su 5:0 serijom otvorili meč, vodili su 8:2, ali četiri minute prije kraja prve četvrtine Bosna preuzima vodstvo, no onda opet igrači u plavim dresovima stižu do preokreta i na prvu dvominutnu pauzu odlaze s prednošću od 24:23.

Početkom druge dionice opet preokret i Bosna je uglavom održavala vodstvo, da bi na odmor otišla s poenom prednosti (45:44).

Studenti su u trećoj četvrtini izgradili dvocifrenu prednost, ali se Sparsi zonskom odbranom vraćaju na minus tri (73:70). Početkom zadnje dionice dvije trojke Bsone, obje u režiji danas raspucanog Ikonića, pa domaćin opet ima devet razlike.

Ubrzo je prednost Bosne iznosila 15 razlike (88:73) i na pet minuta do kraja bilo je jasno da će tim Dušana Gvozdića upisati novu pobjedu. Do kraja ona bila izuzetno uvjerljiva i Bosna je prešla granicu od 100 ubačenih poena.

Ikonić je bio ključan u pobjedi Bosne sa 28 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je dobru partiju pružio i Maksim Sturanović, koji je ubacio 18 poena uz sedam skokova. Zlatko Jovanović je ubacio 21 poen, Maksim Kovačević 20 na drugoj strani. 

Bosna je na omjeru 3-1, dok Sparsi imaju 0-4, a prvu pobjedu traže kod kuće protiv Kaknja.

Bosna Royal Jelly - Spars Ziraat Bank 101:84 (23:24, 22:20, 28:26, 28:14)

Bosna: Sarić, Đorđević 8, Ikonić 28, Jošilo 12, Delalić 7, Rešidović 9, Vasiljević 2, Čampara 7, Dragičević 2, Sturanović 18, Sokolović 8, Durak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars: Spasov, Jovanović 21, Kočić, Babović 6, Manjgafić 2, Reljić 5, Kovačević 20, Stepanović 3, Bašić, Durmo 5, Đorđević 10, Duković 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti