Bosna Royal bolja od Širokog, double-double Krupalije

Liga 12

Bosna Royal bolja od Širokog, double-double Krupalije

E. Škorić

Košarkaši Bosna Royala iznenadili su Široki u zadnjem susretu 14. kola Lige 12 prvenstva Bosne i Hercegovine.

Bosna Royal je stigla do četvrte pobjede u prvenstvu, te sada ima omjer 4-10, baš kao i jedanaestoplasirani zenički Čelik, dok Široki ima omjer 7-7.

Domaći su bili daleko od favorita u večerašnjem meču, ali su uspjeli u Skenderiji da zaustave mladu ekipu sa Pecare. 

Nakon prvih 10 minuta Bosna Royal je imao 24:20 prednost, ali se na odmor otišlo kod izjednačenog rezultata (37:37). Sjajno su domaći igrači odigrali treći period, pa su stekli devet bodova prednosti.

Do kraja je tim Širokog uspio samo da ublaži poraz, te dođe na minus četiri (84:80). 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Damir Krupalija je bio ponajbolji igrač utakmice sa double-double učinkom od 13 poena i 12 skokova uz sedam asistencija. Watson je kod domaćih dodao 19 poena,  a po 15 su ubacili Delalić, Rešidović i Begagić.

Bilinovac je sa 22 poena bio najefikasniji u sastavu gostiju, dok je Katić meč završio sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.