Bosna Royal dočekuje Zrinjskog u borbi za drugo mjesto

Posljednje kolo Lige za prvaka BiH

Bosna Royal dočekuje Zrinjskog u borbi za drugo mjesto

D. Rakanović

Košarkaško prvenstvo BiH ulazi u završnicu, utakmice posljednjeg, 10. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak igraju se u srijedu čime će biti spuštena zavjesa na regularni dio Prvenstva. 

Kolo prije kraja poznate su sve ekipe koje će igrati u doigravanju, a posljednje kolo će odlučiti o pozicijama. Plasman u doigravanje obezbijedili su Igokea, Bosna Royal Jelly, Zrinjski i Sloboda.

Derbi utakmica se igra u Sarajevu gdje Bosna Royal Jelly dočekuje Zrinjski. Pobjednik ovog meča osiguraće drugo mjesto i bolju poziciju u doigravanju. 

Branilac titule Igokea, koja je osigurala vodeću poziciju nakon Lige 6, dočekuje Slobodu. Izabranici Dragana Bajića su apsolutni favoriti u sutrašnjem duelu, i ako Igosi sutra pobijede Slobodu u polufinalu će upravo igrati protiv Tuzlaka. 

U posljednjem susretu sastaju se Kakanj i Sparsi, dvije ekipe koje se nisu plasirale u doigravanje. 

Kada je u pitanju Liga za opstanak, posljednje kolo neće imati rezultatski značaj, jer je trebinjski Leotar izgubio sve šanse za opstanak i u narednoj sezoni će igrati u nižem rangu takmičenja. 

U Trebinju će Leotar dočekati Širokog u oproštaju od najvišeg ranga takmičenjam dok će u Mrkonjić Gradu Mladost dočekati Bošnjak iz Hadžića.

Raspored utakmica - Liga za prvaka:

Bosna Royal - Zrinjski (19 sati) 

Kakanj - Spars (19 sati)

Igokea - Sloboda (19 sati)

Raspored utakmica - Liga za opstanak:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar - Široki (19 sati)

Mladost - Bošnjak (19 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi