Bosna Royal Jelly u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona

Sarajevski klub u prvom kolu kvalifikacija

Bosna Royal Jelly u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona

D. Rakanović

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly igraće u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona. 

Žrijeb će se održati 11. jula u Miesu u Švicarskoj, a Bosna Royal je dobila pozivnicu iz FIBA-e. 

Osim našeg predstavnika u prvoj rundi kvalifikacija učestvovaće i Avtodor Saratov (RUS), Benfica (POR), Dinamo Tbilisi (GEO), Divina Seguros Joventut (ESP), Donar Groningen (NED), Kalev Kramo (EST), Kapfenberg Bulls (AUT), Karposh Sokoli (MKD), Keravnos (CYP), Lulea (SWE), MHP Riesen Ludwigsburg (GER), Sigal Pristina (KOS), Telenet Antwerp Giants (BEL), Tsmoki Minsk (BLR), Vytautas (LTU). 

Kvalifikacije za Ligu prvaka počinju 19. septembra, a regularna sezona počinje desetog oktobra. Vodstvo lige odlučilo je da će naredne sezone biti tri kola kvalifikacija.

"Prva sezona takmičenja pokazala je zavidan uspjeh i ove godine će biti mnogo teže te će navijači širom svijeta moći uživati u utakmicama putem društvenih mreža", istakao je izvršni direktor Lige prvaka Patrick Comninos.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ukoliko Bosna ne uspije da se plasira u Ligu šampiona, igraće u FIBA Europa Cupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi