Bosna Royal na začelju, Lukavac i dalje maksimalan

5. kolo A1 lige

Bosna Royal na začelju, Lukavac i dalje maksimalan

Odigrano je svih šest utakmica petog kola košarkaške A1 lige.

Košarkaši Lukavca su pobjedom protiv Čelika rezultatom 85:70 stigli do svoje pete pobjede u sezoni i tako ostali na čelu tabele sa maksimalnim učinkom.

Bosna Royal je doživjela još jedan poraz i to u duelu protiv Donjeg Vakufa, koji je u Sarajevu slavio rezultatom 77:62. 

Burch je na svom parketu poražen od Vogošće sa 101:78, dok su košarkaši Brčko Distrikta došli do svoje prve pobjede u sezoni savladavši Gradinju iz Tešnja rezultatom 67:55.

Igman je na svom parketu savladao Turbinu sa 91:70, dok je Gradina iz Srebrenika gostujućom pobjedom nad Orlovikom rezultatom 77:68 došla do četvrtog trijumfa u sezoni.

Nakon pet odigranih kola, vodeći tim A1 lige je Lukavac, a slijede ga Gradina i Donji Vakuf. Na začelju tabele nalaze se Burch, Brčko Distrikt i Bosna Royal.

A1 liga, 5. kolo:

Burck - Vogošća 78:101
Orlovik - Gradina Srebrenik 68:77
Igman - Turbina 91:70
Čelik - Lukavac 70:85
Bosna Royal - Promo Donji Vakuf 62:77
Brčko Distrikt - Gradina Tešanj 67:55

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.