Studenti počeli sa treninzima

Bosna Royal počela pripreme: Cilj plasman u prvu ABA ligu

D. Rakanović

Košarkaši Bosne Royal danas su krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će nastupati u tri takmičenja. 

Bosnu očekuje nastup u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka, Drugoj ABA ligi, kao i domaćem prvenstvu. 

Novom treneru Aleksandru Damjanoviću na prozivci su se odazvali slijedeći igrači:  Draško Knežević, Aleksandar Radukić, Maksim Šturanović, Adi Alikadić,  Ahmed Bjelak, Haris Ćurevac, Ivo Garić, Asim Topčić, Aldin Đelmo, Atif Durak i Miroslav Pašajlić. 

Trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović istakao je da je primarni cilj klub u ovoj sezoni plasman u Prvu ABA ligu.

''Krenuli smo sa pripremama. Na današnjem treningu nismo u kompletnom sastavu. Očekujemo tokom sedmice još nekoliko igrača sa kojim smo se dogovorili. Moram izraziti zadovoljstvo što smo okupili ekipu i momke koji imaju igrački kvalitet, a prije svega smo vodili računa o ljudskim kvalitetima tih momaka. Siguran sam da će pružiti svoj maksimum od trenažnog procesa preko prijateljskih utakmica, pa do zvaničnog dijela'', rekao je Aleksandar Damjanović. 

Pred Studentima u prestojećoj sezoni je težak zadatak pošto ih očekuje takmičenje na tri fronta. 

''Svjesni smo kakav nas zadatak očekuje. Pred nama su tri takmičenja koja su izuzetno zahtjevna prije svega kvalifikacioni dio FIBA Lige šampiona zatim nas očekuju izazovi u Drugoj ABA ligi i domaćem prvenstvu, sigurno će biti mnogo posla i problema, ali mi ćemo se truditi da to sve amortizujemo i da na pravi način odradimo svoje zadatke i da dođemo do rezultata koji nam je zacrtan kao cilj koji želimo da dohvatimo na kraju sezone. Ono osnovno čime se vodimo jeste taj cilj, a to je plasman u ABA jedan ligu. Imamo mogućnost na dva fronta da se dokopamo tog cilja. Učinićemo sve, put je dug, ali to je ono čime ćemo se voditi i što će nam biti konačna destinacija'', poručio je Damjanović i dodao da će igranje na tri fronta predstavljati problem za njegovu ekipu.

''Sigurno da je to dodatni problem koji ćemo morati da rješavamo u hodu. Što se tiče domaćeg prvenstva, koliko sam shvatio, još nije riješeno na koji način ćemo uklapamo sve te utakmice. To ćemo odraditi u dogovoru sa Košarkaškim savezom BiH. Međutim, spremni smo na sve scenarije tako da ćemo nastojati da ekipu spremimo da igramo tri utakmice sedmično jer je zaista moguće da dođe i takva situacija. To je malo previše, ali ako bude tako mi ćemo se i tome prilagoditi'', naveo je Damjanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Trener je zadovoljan pojačanjima pred ovu sezonu, a u narednom periodu očekuje da se treninzima priključe još nekoliko igrača. 

''Na današnjem treningu tu je mladi Draško Knežević, Aleksandar Radukić i Miroslav Pašajlić. U ovoj sedmici očekujemo dolazak mladog momka sa američkih koledža Devone Walkera, ovo će mu biti prva sezona u Evropi. Imamo dogovor i sa mladim Crnogorcem, B reprezentativcem Crne Gore Milijom Mikovićem, koji bi se trebao priključiti tokom sedmice. On je bio na nekoj turneji, pa će se kasnije priključiti našim pripremama. Imaćemo još jednog iskusnog američkog igrača, Cory Bradforda, koji će stići tokom sedmice i mislim da smo u završnoj fazi pregovora sa Goranom Ikonićem. Svi znamo ko je i šta je, nadam se da ćemo i taj dio posla završiti uspješno, pa da nam se on priključi početkom sljedeće sedmice'', zaključio je novi trener Bosne Royal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi