Bosna Royal poražena od Krke

Memorijalni turnir Mirza Delibašić

Bosna Royal poražena od Krke

D. Rakanović

Košarkaši Krke savladali su Bosnu Royal rezultatom 72:70 i plasirali se u finale Memorijalnog turnira Mirza Delibašić.

Bosna je bolje otvorila utakmicu i imala sedam poena prednosti nakon prvog perioda (19:12). U drugom periodu Krka odličnom igrom preokreće rezultat u svoju korist i na poluvrijeme odlaze sa tri poena prednosti (39:36).

U trećoj dionici Krka bolje igra u odnosu na domaću ekipu i dolazi do dvocifrene prednosti. Pred posljednjih 10 minuta imali su prednost od devet poena. (54:63).

U posljednjem periodu Bosna Royal uspijeva smanjiti zaostatak na tri poena. (65:62) Ipak, Krka sa četiri vezana poena odbija napade Studenata.

Bosna Royal serijom Kneževića i Duraka dolazi i na samo poen zaostatka na minut do kraja utakmice. (69:68).U posljednjem minutu Krka pogađa jedno bacanje, a na drugoj strani fauliran je Knežević koji pogađa oba bacanja za izjednačenje 22 sekunde prije kraja (70:70). U posljednjem minutu Domen Bratož iz prodora pogađa za pobjedu Krke od 72:70.

Kod Krke najefikasniji je bio Fifolt sa 17 poena. Đipa i Bratož postigli su po 11, dok su Kovačević i Jošilo dodali po 10 poena.

U ekipi Bosne istakli su se Knežević sa 15, Bradford sa 12 i Šturanović sa 11 poena .

Bosna Royal sutra će za treće mjesto igrati protiv košarkaša Slobode, dok će u finalu snage odmjeriti Krka i Budućnost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi