Bosna Royal pregazila Mladost za finale Kupa BiH

Polufinalni duel u Skenderiji

Bosna Royal pregazila Mladost za finale Kupa BiH

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal Jelly pobijedili su večeras u Skenderiji Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 100:73, te je sarajevski tim ostvario plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvo polufinale Kupa BiH nije donijelo neizvjesnost. Bosna Royal je dominirala tokom kompletnog meča i na kraju je zasluženo otišla u veliko finale.

Već nakon prve dionice bilo je jasno kako Mladost nema šta tražiti u ovom meču. Bosna je nakon deset minuta igre imala 16 poena prednosti (32:16) i gosti iz Mrkonjić Grada su bili u izuzetno teškoj situaciji.

Na poluvrijeme je domaći tim otišao sa 17 poena prednosti (54:37), da bi u nastavku laganom igrom stečeno vodstvo uspješno čuvali.

Prednost je dodatno povećana u posljednjoj dionici. Bosna je potpuno razbila protivnika i na kraju je zasluženo prošla u finale, gdje ih čeka pobjednik duela Igokea - Zrinjski.

Do trijumfa je Studente vodio fantastični Goran Ikonić sa 28 poena, dok je kod gostiju Lazar Marković ubacio 20 poena.

Kup BiH, polufinale:

Bosna Royal - Mladost 100:73 (32:16, 22:21, 25:23, 21:13)

BOSNA ROYAL: Šarić, Đorđević 7, Bradić, Ikonić 28, Delalić 18, Rešidović, Vasiljević 5, Čampara 16, Dragolj, Dragičević 16, Šturanoić 10, Durak.

MLADOST: Aleksić 3, Đurđević 5, Ljuboja 12, Milošević 12, Kljajić, Ivetić 4, Vučković 4, Srdić, Jotić, Stanojević 13, Patković 12, Marković 20.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi