Bosna Royal slavila protiv Vogošće

Kup Kantona Sarajevo

Bosna Royal slavila protiv Vogošće

Košarkaši Bosna Royal slavili su večeras u polufinalnom meču Kupa Kantona Sarajevo protiv Vogošće sa 82:76. 

Bosna, koja je vodeća ekipa u Ligi 10, dobro je ušla u meč pa su nakon prve dionice imali prednost od 21:18. U drugoj četvrtini Studenti su zaigrali još bolje i prije odlaska na odmor imali su već dvocifrenu prednost (38:26).

Nastavak meča donio je sličnu priču u kojoj je ponovo Bosna dominirala sve do trenutka dok nisu stekli prednost kojom meč mogu privesti kraju. Rezultat u trećoj dionici bio je 25:23 za Studente koji su pred posljednju dionicu imali 14 poena prednosti i bilo je jasno da se Vogošća teško može vratiti. Na kraju je Bosna slavila sa plus šest (82:76).

Najefikasniji kod pobjedničke ekipe bio je Čampara sa 19 poena, dok su Delalić i Šturanović dodali po 12. Kod Vogošće Mustafica je imao 17 poena, a Buza i Fazlić po 15.

Bosna će u finalu Kupa Kantona Sarajevo igrati sutra protiv Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi