Bosna Royal upisala petu pobjedu

Liga 12

Bosna Royal upisala petu pobjedu

E. Škorić

Košarkaši Bosna Royala bili su bolji od HEO Bileće sa 88:82 u susretu 17. kola Lige 12 prvenstva Bosne i Hercegovine.

Bosna Royal je stigla do pete pobjede, te je ostavila Vardu i Čelik na dnu tabele.

Domaća ekipa je u Skenderiji vodila 26:19 nakon prve dionice, a istu prednost (sedam poena) imala je i na poluvremenu. Rezultat nakon 20 minuta igre glasio je 47:40.

Gosti iz Bileće smanjili su zaostatak na pet poena do početka zadnje dionice, no Bosna Royal je na kraju ipak slavila.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HEO je na minut i 30 do kraja došao na minus tri (84:81), ali je Krstanović promašio trojku, da bi na drugoj strani Alevino pogodio i na 30 sekundi do kraja Bosna Royal je vodila 87:81.

Watson je predvodio Bosna Royal sa 21 poenom, dok je Rešidović dodao 16, a Mujić 14 poena. Najbolji u gostujućem timu bio je Negovanović sa 25 poena, dok je Kastratović dodao 18 poena, a Vuković je ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti