Bosna Royal želi dovesti Sanija Čamparu?

Playmaker juniorske reprezentacije na radaru Studenata

Bosna Royal želi dovesti Sanija Čamparu?

D. Rakanović

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly zainteresovan je da u svojim redovima u predstojećoj sezoni dovede playmakera juniorske reprezentacije BiH Sanija Čamparu.

Ovaj mladi igrač je prošle godine potpisao ugovor sa Real Madridom na jednu sezonu uz mogućnost produžetka na još jednu godinu. Real Madrid će ovih dana odlučiti o njegovoj sudbini, a u slučaju da napusti Španiju, Bosna bi ga voljela vidjeti u svojim redovima. 

Čampara je sa Realom osvojio prvenstvo Španije u juniorskoj konkurenciji. 

Rukovodstvo Bosne je već obavilo prve razgovore sa Čamparom, ali se čeka rasplet situacije sa kraljevskim klubom. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Čampara bi bio veliko pojačanje za Studente koji u slijedećoj sezoni igraju u Drugoj ABA ligi i nekom od evropskih takmičenja (FIBA Liga šampiona ili FIBA Europe Cup) 

Podsjetimo, Čampara se trenutno nalazi sa juniorskom reprezenntacijom u Slovačkoj na Eurobasketu gdje je u prve dvije utakmice bio naš najbolji igrač. U prvom kolu protiv Francuske postigao je 32 poena, dok je jučer protiv Slovačke ubacio 20 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi