Bosna se dizala iz mrtvih i pala nakon tri produžetka!

Split na kraju bolji

Bosna se dizala iz mrtvih i pala nakon tri produžetka!

E. Škorić

U šestom kolu ABA 2 lige Split je ugostio Bosnu, a sudar nekadašnjih prvaka Evrope pripao je domaćinu (107:106) koji je slavio tek nakon tri produžetka!

Da, pomalo tužno zvuči, ali Split i Bosna su u historiji bili prvaci Evrope, danas igraju Drugu ABA ligu i nalaze se u donjem dijelu. Split je stigao do treće pobjede nad Bosnom, koja je na omjeru 2-4 i očigledno nije spremna da igra na nekoliko frontova.

Počelo je 7:0 serijom Splićana, ali se Bosna brzo vraća na poen zaostatka, mada je prvi period igre okončan s 21:15 u korist igrača u žutim dresovima. 

Studenti uspijevaju da preokrenu na 36:34, ali uslijedio je novi pad u igri gostujućeg tima, pa je Split na poluvremenu vodio 42:36.

Hrvatski predstavnik je nastavio da održava vodstvo, pa je u zadnjoj četvrtini bio na dvocifrenom plusu i onda u finišu Bosna se vraća iz mrtvih i stiže do 79:79, ali Split trojkom Marčinkovića donosi novo vodstvo domaćinu i pobjedu na kraju.

Bosna preko Radukića šest sekundi prije kraja dolazi do 82:82, pa se igralo dodatnih pet minuta, a tamo je Split također vodio, bio na korak od pobjede, no hrabra Bosna se opet vratila i izborila novih pet minuta (91:91). 

U drugom produžetku koš za koš, neizvjesno do samog finiša, na kraju je završeno i tih pet minuta neriješeno, pa se slavljenik tražio u novom, trećem produžetku. Nevjerovatna drama se produžila i u trećoj dionici, ali posljednji napad su Sarajlije katastrofalno odradile i pobjeda je pripala Splitu konačnim rezultatom 107:106.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Scott je sa 26 poena i devet asistencija odveo Split do pobjede, dok je Marčinković ubacio 19 poena uz pet asistencija i četiri ukradene lopte. Kedžo je dodao 14, koliko je ubacio i Širko, a 12 Kalajdžić. 

Pašajlić je ubacio 26 poena kod Bosne, a imao je i šest asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Šturanović je ubacio 22 poena uz 12 skokova i dvije asistencije, te dvije ukradene lopte. Radukić je dodao 14, a Bradford 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi