Bosna u Skenderiji bolja od Čelika

Bosna u Skenderiji bolja od Čelika

Nakon pobjede nad košarkašima Viteza (107:71), Bosna je sinoć u Sarajevu slavila i protiv Čelika (85:81).

Košarkaši sarajevskog tima, koje sa klupe kao prvi trener još uvijek predvodi Sabahudin Bašović na početku ovog meča imali su čak 20 razlike prednosti. Do kraja utakmice igrači Čelika uspjeli su da istope svu tu prednost protivnika, prije svega veoma dobrim učinkom sa linije za tri poena, samo su u drugih 20 minuta postigli čak 10 trojki.

I Bosna, ali i gosti iz Zenice su isprobali dosta varijanti, a priliku za igru su imali skoro svi igrači. U svemu tome, možda je i najveća dobit za Bosnu povratak Edina Alispahića u sastav nakon što je sanirana povreda.

Pošto su propali dogovori oko preuzimanja ekipe sa Sabitom Hadžićem, sa igračima je na mjestu šefa struke još uvijek Bašović. Ovaj trener obavlja još i funkciju koordinatora u omladinskom pogonu, a njegov status možda bi se mogao riješiti već danas kada zasjeda Upravni odbor kluba. Dakle, očekuje se rješenje ove situacije koja ne odgovara niti igračima, niti samom Bašoviću. Upravo zbog svega ovoga, odluka vezana za 2-3 nova igrača koji su i najavljeni u redovima Studenata prolongirana je dok se ne razrješi situacija vezana po pitanju struke u sarajevskom timu.

Kada su u pitanju nove pripremne utakmice Bosne, sljedeća je na redu već za vikend u Mostaru kada se igra protiv Zrinjskog.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.