Bosna upisala prvu pobjedu u ABA Ligi 2

Studenti bolji od Rogaške

Bosna upisala prvu pobjedu u ABA Ligi 2

Košarkaši Bosne Royal su večeras u maloj dvorani KSC Skenderija savladali Rogašku rezultatom 87:61 i tako u 3. kolu ABA Lige 2 došli do prvog trijumfa u ovom takmičenju.

Bosna je od starta utakmice bila bolji tim i na prvu pauzu je otišla s prednošću 23:14, da bi do poluvremena dodatno povećala prednost. Sarajlije su nakon prvog poluvremena vodile sa 44:30 i već tada se nazirao prvi ovosezonski trijumf.

U nastavku utakmice, domaći košarkaši su držali tempo i postepeno povećavali prednost. U trećoj četvrtini je Bosna slavila sa 22:14, a u posljednjoj sa 21:17 i to je bilo dovoljno za vrlo sigurnu i ubjedljivu pobjedu nad timom iz slovenačke Rogaške Slatine.

Najefikasniji u timu Bosne bili su Knežević i Pašajlić sa po 14 poena, dok je Mirković dodao 12. Šturanović je meč završio sa deset, a Walker, Radukić i Rešidović sa po osam poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Goste je sa 16 poena predvodio Davis, a Pajić je postigao četiri poena manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi