Bosni ukinute sankcije, Krupalija se zahvalio Konakoviću

Riješen slučaj Vučurović

Bosni ukinute sankcije, Krupalija se zahvalio Konakoviću

E. Škorić

Nakon skoro šest godina na adresu KK Bosna stigla je i zvanična potvrda kako su klubu ukinute sankcije.

Zbog dugovanja prema Nikoli Vučuroviću, krovna košarkaška orgaizacija (FIBA) u maju 2011. godine izrekla je sankcije Košarkaškom klubu Bosna.

Nakon skoro šest godina, sankcije su ukinute i slučaj Vučurović je riješen, a Bosna može da nastavi dalje.

„Veliki trud svih nas u klubu se napokon isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih za KK Bosnu i sada trebamo nastaviti dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali da se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači! Posebnu zahvalnost dugujemo premijeru Konakoviću i ministru Kuriću i našim partnerima koji su nam ukazali povjerenje i podržali nas kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bi svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh i regionalne košarke“, rekao je direktor kluba Damir Krupalija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Predsjednik UO, gospodin Almir Bradić se također zahvalio svima te dodao: „Klub je bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone smo napravili velike pomake. Prvi smo na tabeli i radimo na ispunjavanju naših ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas najveća nagrada. Nadamo se da će Skenderija uvijek biti puna".

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi