Švedski selektor nakon poraza od BiH

Bosnić: BiH će ubrzo biti jedna od najboljih ekipa u Evropi

D. Kurbegović

Nakon utakmice u Zenici, svoj komentar nakon poraza reprezentacije Švedske dao je i selektor ove selekcije Vedran Bosnić, koji se na početku podsjetio nekih stvari iz igračkih dana, kada je sa tuzlanskom Slobodom gostovao u Zenici.

"Uvijek mi je bilo drago kao igraču gostovati u Zenici, to su bile utakmice na nož, dobro smo se "tukli" na Bilimišću. Moram prije svega da zahvalim svim ljudima koji su večeras došli da uveličaju ovaj spektakl. Mi smo došli bez sedam igrača iz prošlih kvalifikacija, nisu nam se pridružila dvojica NBA igrača, koja rješavaju svoj status i opravdano su odsutni. Pokušavamo da napravimo bezbolnu smjenu generacija, te da napravimo ekipu za budućnost", kaže Bosnić.

Večeras su se dobro držali protiv Bosne i Hercegovine, ali presudila je igra pod obručem.

"Reprezentacija BiH je sjajna ekipa, čiji igrači igraju u sjajnim klubovima, tu su i dvojica NBA igrača, tako da je evidentno da su kvalitetniji, ali mi smo bili ravnopravan protivnik 35. minuta što svakako mora da me raduje. Kada je utakmica u pitanju, mi smo sjajno igrali, imali smo dobru realizaciju, traniziciju igre, ali smo imali deficit pod košem, gdje su Kikanović, Teletović i Nurkić pravili razliku u njihovu korist. Bosna i Hercegovina s ovom generacijom igrača ubrzo će biti jedna od najboljih ekipa u Evropi", kazao je Bosnić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.