Bošnjak:  Radim sve po pravilima i propisima

Komesar takmičenja govorio za SportSport.ba

Bošnjak: Radim sve po pravilima i propisima

Nedavno poništena utakmica u ženskom prvenstvu Bosne i Hercegovine između Banovića i Play offa digla je mnogo bure kod sportske javnosti u BiH.

Košarkašice Banovića slavile su trijumf rezultatom 69:63 kojim su gotovo pa osigurale titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali je meč poništio komesar takmičenja Božo Bošnjak zbog neregularnog igranja košarkašice Tamare Kapor.

Povodom ove situacije danas je za SportSport.ba govorio tim menadžer Košarkaškog kluba Čelik za koji je Tamara Kapor ranije nastupala i koji je izbačen iz Premijer lige BiH Arnel Kalušić. On je rekao da Bošnjak uništava žensku bh. košarku, a povodom ove situacije kontaktirali smo i komesara Bošnjaka koji je rekao da sve radi po pravilima i propisima.

"Pravilnik mi ne dozvoljava da komentarišem svoje odluke, ali ono što vam mogu reći je da sam na ovoj funkciji nekih godinu dana i da se držim samo pravila i propisa i tako će biti dok obavljam ovu dužnost. Ovo što je izjavio Kalušić nema veze sa istinom i te prazne priče ne bih ni komentarisao", rekao je Bošnjak.

Treba reći i to da se klub Banovići žalio na odluku Bošnjaka kojom se meč protiv Play offa poništava, ali da je drugostepena komisija kao i komisija za takmičenja potvrdila njegovu odluku tako da će susret između Banovića i Play offa biti ponovo odigran, a na istom pravu nastupa neće imati Tamara Kapor. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada je u pitanju Kapor, treba reći da se radi o najboljoj košarkašici Premijer lige BiH koja je ove sezone osvojila Regionalnu ligu nastupajući za ekipu Budućnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi