Bošnjak pružio dobar, ali nedovoljan otpor Bosni Royal

Bosna Royal slavila pobjedu

Bošnjak pružio dobar, ali nedovoljan otpor Bosni Royal

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su Bošnjak iz Hadžića rezultatom 87:79 u susretu 15. kola Lige 10.

Iako se u ovom susretu očekivala lagana pobjede domaćeg tima, Bošnjak je odigrao izuzetno dobar meč i na kraju su Studenti uz dosta muke stigli do trijumfa.

Nije Bosna uspijevala u prvom poluvremenu da slomi otpor tima iz Hadžića. Na odmor su otišli sa samo četiri poena prednosti (48:44), da bi i u nastavku gosti igrali dosta dobro.

Konstantno su prijetili domaćem timu, koji je ipak u samoj završnici meč prelomio u svoju korist, te je stigao do trijufma.

Edin Rešidović i Strahinja Dragičević su vodili Bosnu Royal do trijumfa sa po 18 poena, dok je na drugoj strani Ernad Mujić ubacio 17.

Liga 10, 15. kolo:

Bosna Royal - Bošnjak 87:79 (26:26, 22:18, 21:18, 18:17)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOSNA ROYAL: Šarić, Đorđević 8, Bradić 1, Ikonić 14, Delalić 11, Rešidović 18, Vasiljević 3, Čampara, Dragolj, Dragičević 18, Šturanović 12, Durak 2

BOŠNJAK: Sarajlić 2, Damjanović 7, Petković 3, Tuljković 7, Dovaždija 12, Maksumić, Lulić 12, Mujić 17, Grošić 10, Keso 5, Ferhatbegović 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi