Božić: Borit ćemo se do samog kraja

Strateg OKK Borac poručio

Božić: Borit ćemo se do samog kraja

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca sutra će u sklopu 24. kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu ugostiti ekipu Sutjeske iz Foče.

Do kraja regularnog dijela prvenstva, ostala su još tri kola. Za crveno-plave nema lakog zadatka, prvo će koplja ukrstiti sa timom iz Foče koji zauzima drugu poziciju u prvenstvu, a zatim će snage odmjeriti u gradskom derbiju protiv Studenta, dok će za protivnika u posljednjem kolu imati trenutnog fenjeraša Teslić.

Šef struke banjalučkog sastava uprkos brojnim kadrovskim problemima, s velikom dozom optimizma gleda na predstojeći period jer kako kaže borit će se do samog kraja.

"Svjesni smo važnosti utakmice protiv drugoplasirane ekipe Sutjeske iz Foče. Iako imamo velikih problema sa povredama i nismo mogli da se spremimo onako kako smo to željeli za ovaj veoma važan susret, mi ćemo ostaviti srce na terenu i dat sve od sebe sutra. Uvjeren sam da će oni koji istrče sutra na teren dat i posljednji atom snage kako bismo ostvarili novu pobjedu. Još jednom bih pozvao sve naše vjerne navijače, da nam u tome pomognu", izjavio je za SportSport.ba trener OKK Borac, Bojan Božić.

Još od početka sezone, Borac koji ima prosjek godina 18,3 uspješno odoljeva iskusnim ekipama poput Radnika i ostalih.

Meč između Borca i Sutjeske zakazan je za sutra sa početkom od 20 sati u banjalučkom hramu sporta, Boriku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi