Božić: Jako sam zadovoljan zalaganjem igrača na terenu

Trener OKK Borac za SportSport.ba

Božić: Jako sam zadovoljan zalaganjem igrača na terenu

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca pružili su sjajnu partiju večeras protiv Slavije, koju su na svom parketu savladali rezultatom 84:71.

Crveno-plavi su od prvog sudijskog zvižduka krenuli u borbu za nove bodove. Uspjeli su da isti tempo zadrže do samog kraja meča te su tako sav plijen ostavili kod kuće.

Strateg Banjalučana nakon meča je kazao da se ponosi svojim momcima, te dodao kako će ovaj trijumf mnogo značiti na samopouzdanju mladom timu Borca.

"Veoma važna pobjeda za nas. Konačno smo se izborili sa rezultatskom krizom. Dobro treniramo. Zadovoljan sam zalaganjem igrača na terenu. Znao sam da će pobjede doći. Dobili smo dobru igru sa brzim ulaskom u napade, spuštanjem igre pod tablu. Pucar je danas odigrao kapitenski, te je pored ostalih momaka zaslužan za veliku pobjedu", rekao je za SportSport.ba nakon meča sa Slavijom trener OKK Borac, Bojan Božić.

Igrači Borca sa velikim uspjehom odoljevaju svim nedaćama koje ih pogađaju u zadnje vrijeme.

"Jeste, mnogo je povreda bilo kao i gripe koja je zahvatila praktično pola tima. Ali uspjeli smo, izdigli smo se iz situacije i na kraju zasluženo slavili. Ponovit ću, veoma sam zadovoljan borbom na parketu koju prikazuju moji igrači", dodaje Božić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi