Božić: Košarka se vratila u Banja Luku

Trener OKK Borac vjeruje u bolje dane

Božić: Košarka se vratila u Banja Luku

D. Vejo

Dvorana "Borik" puna, ponovo patike škripe od parket, gromoglasno navijanje, crveno-plavi dres i borba za svaku loptu, znak je da se košarka vratila u Banja Luku.

Iako je starost košarkaša Borca kao ekipe 18,3, oni i dalje vjeruju u bolje dane. Pobjede polako dolaze, ali i publika. Mladi košarkaši sazrijevaju i prije nego što je to potrebno, jer moraju, zbog sebe, zbog grada, zbog publike. Forma se polako podiže, a sve miriše na povratak onih starih, romantičnih vremena kada je košarka u gradu na Vrbasu bila na mjestu broj jedan.

"Najveća pobjeda su svakako utakmice, ali još veća je to što je publika ponovo na tribinama. To je veliko priznanje za grad i za ove igrače koji tako mladi, uspjevaju da odole pritisku. Publika je veliki vjetar u leđa, daje nam agresivnost u igri. Ljubav i iskrenost, vratila je navijače u dvoranu", zaključio je za SportSport.ba trener OKK Borac, Bojan Božić.

Iz utakmice u utakmicu, tribine su sve punije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi