Božić: Kvalitetna odbrana presudila je u ovom meču

Trener OKK Borac nakon pobjede

Božić: Kvalitetna odbrana presudila je u ovom meču

D. Vejo

Trijumfom nad Rogaticom košarkaši banjalučkog Borca večeras su upisali treću uzastopnu pobjedu, a ukupno četvrtu u prvenstvu.

Mladost koja krasi igrački kadar crveno-plavih sjajno je odgovorila iskustvu Rogatičana. Prve utiske nakon susreta, kazao je strateg domaće ekipe.

"Čestitam svojim igračima na pobjedi. Otvorili smo jako nervozno utakmicu, nismo bili glavom prisutni u meču. Dosta je bilo početničkih grešaka, bez agresivnosti u odbrani i u napadu. S vremenom smo se sabrali. Međutim, odbrana je opet presudila iako je teško igrati protiv ekipe koja je iskusnija i koja 40 minuta igra zonsku odbranu, a mi nemamo visokih igrača koji mogu stvoriti tu širinu u reketu. Sve se svodi na prodore i vanjske šuteve. Ipak, smanjili smo u toj fazi izgubljene lopte i pohvatali rotacije koje smo trebali stabilizovati na početku, te smo stigli do rezultata", rekao je za SportSport.ba trener OKK Borac, Bojan Božić.

Za Borac još uvijek nema odmora, jer ih već u utorak očekuje zaostali meč sa ekipom HEO, a koji će se odigrati u "Kampusu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi