Božić: Respekt Kozari, ali naš je cilj pobjeda

Strateg OKK Borac uoči susreta sa Kozarom

Božić: Respekt Kozari, ali naš je cilj pobjeda

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca ovog vikenda gostovat će ekipi Kozare u Aleksandrovcu, a u okviru 16. kola Prve lige Republike Srpske.

Prvi susret ova dva tima pripao je crveno-plavima, koji su slavili u "Boriku". Iako povrede igrača zadaju glavobolje strategu Banjalučana, oni će kako kažu na gostovanje otići samouvjereni i samo s jednom namjerom, a to je pobjeda što im se i daje za pravo s obzirom na kvalitetnu igru koju su pružili u prošlom kolu pred svojom publikom.

"I dalje kuburimo sa povredama, te zbog toga ne znamo u kojem ćemo sastavu izaći u nedjelju na teren. Naš cilj i dalje ostaje isti, pobjeda, jer nam karakter drugačije ne dozvoljava. Cijenim ekipu Kozare koja u svojim redovima ima nekoliko vrhunskih talenata na evropskom nivou, što su i pokazali u dosadašnjem toku sezone. Ali mi ćemo dati sve od sebe. Prije svega dobrom igrom u odbrani da stignemo do važne pobjede koja će nam mnogo značiti pred seriju teških utakmica", zaključio je za SportSport.ba trener OKK Borac, Bojan Božić.

Borac trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli sa 22 osvojena boda, dok je ekipa Kozare pretposljednji tim u ligi sa 18.

Susret ove dvije ekipe zakazan je za nedjelju sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi