Braća Sedić u Beogradu rade s poznatim košarkašima

Uspješni košarkaški treneri iz Zenice

Braća Sedić u Beogradu rade s poznatim košarkašima

D. Kurbegović

Košarka kao sport ima veliku tradiciju u gradu Zenici, mnogi poznati košarkaši koji su igrali, odnosno koji sada igraju su svoje karijere počeli u Zenici i Čeliku. Osim košarkaša, Zenica ima i dobre trenera kada je u pitanju ovaj sport. U ovome trenutku to su Emir Mutapčić, Mensur Bajramović, Marko Trbić…

Zenica ne treba brinuti ni za budućnost kada je u pitanju rad s košarkašima jer tu je i nova generacija mlađih trenera, koji imaju već sada dosta uspjeha iza sebe kako u BiH, tako i van granica naše zemlje.

Zlatko i Denis Sedić braća koja rade kao košarkaški treneri su sigurno rijedak slučaj u regiji, ovaj dvojac svoj život je posvetio košarci, a ovaj sport im u posljednje vrijeme vraća polako ono što su u njega uložili. Kada je u pitanju njihov dosadašnji angažman, bili su treneri u Čeliku, španskoj Unicaja Malagi, crnogorskom Pro Basketu, te sarajevskim Sparsima. Njih dvojica trenutno se nalaze u Beogradu, gdje svake godine rade summer workout s košarkašima i košarkašicama.

Spomenut ćemo samo neke od klijenata braće Sedić: Nikola Dragović, Ivan Paunić, Dejan Todorović, Armin Mazić, Predrag Samardžijski, Ognjen Kuzmić, Marica, Gajić, Matea Tavić. Nije teško zaključiti da su ovo sve vrhunski košarkaši i košarkašice, od kojih su neki dogurali i do NBA lige, a većina ih s velikim uspjehom nastupa u Euroligi.

Braća Sedić rade kompletni program za košarku i kondicionu pripremu, te polako postaju prepoznatljivi u ovoj branši u čitavoj regiji. Njihovu stručnost i predanost košarci ipak mnogo više cijene van granica BiH, te njihove Zenice, što polako postaje normalna stvar kada je u pitanju sport u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi