Bratunac savladao Rudar

Prva muška liga RS

Bratunac savladao Rudar

D. Vejo

Košarkaši Bratunca večeras su pred svojom publikom u okviru sedmog kola Prve muške lige Republike Srpske ostvarili trijumf, savladavši Rudar rezultatom 84:78, po četvrtinama je bilo 24:11, 17:20, 18:30 i 25:19.

U jednoj sjajnoj košarkaškoj predstavi domaćin je pokazao više spretnosti, želje i htjenja. Prva četvrtina pripala je košarkašima Bratunca, koji istu dobijaju 24:11, da bi u drugom periodu blago pali što gosti iz Ugljevika koriste da smanje zaostatak. Na odmor se odlazi s prednošću domaćina od 10 poena razlike (41:31).

Nastavak je donio furioznu igru gostiju iz Ugljevika koji treći period dobijaju sa velikih 18:30 te tako dolaze u vodstvo. Ipak, domaćin nije pao niti dozvolio iznenađenje, pa tako u posljednjoj dionici ubrzavaju tempo i stižu do novog trijumfa.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Konovjek sa 26 datih poena, dok je to kod gostiju bio Stevanović sa 27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi