Brčaninović: Grupa nije laka, ali nismo ni mi naivne

Zmajice sutra započinju prvenstvo

Brčaninović: Grupa nije laka, ali nismo ni mi naivne

S. Mlaćo

U portugalskom Matosinhosu sutra zvanično počinje Evropsko prvenstvo A divizije, na kome će nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Zmajice se nalaze u izuzetno neugodnoj C grupi, zajedno sa Francuskom, Mađarskom i Slovenijom, protiv koje će naše reprezentativke odigrati prvi meč na Eurobasketu.

Iako su svjesne da ih u Portugalu ne očekuje ni malo lak zadatak, u našem taboru sve vrvi od pozitivne atmosfere i optimizma.

- Zaista smo naporno i kvalitetno radili prethodnih mjesec dana i jedva čekamo da prvenstvo počne - kaže kapiten naše reprezentacije, Melisa Brčaninović. - Prva utakmica je protiv Slovenije i zaista mislim da se sa njima možemo uspješno nositi i ostvariti dobar rezultat. Grupa nam nije laka, Francuska je košarkaška velesila, ali dokazaćemo da nismo ni mi naivne. U A diviziji nema autsajdera i mislim da svako svakoga može dobiti. Važno je da smo mi pozitivne i da vjerujemo u sebe i u dobar rezultat. 

Glavni cilj Zmajica na Eurobasketu u Portugalu biće opstanak u A diviziji. 

- To nam je prioritet, ali ne mogu reći da se potajno ne nadamo i boljem rezultatu. Ukoliko ispoštujemo ono što treneri budu tražili od nas, ukoliko se budemo držale zajedno i disale kao jedna, možemo iznenaditi i favorite. Ne očekuje nas lak zadatak, ali ne bojimo se nikoga. Imamo i mi naših prednosti. Spadamo među najvisočije ekipe, što nam može donijeti prednost pod košem. Sa druge strane, mislim da ćemo biti najmlađa ekipa, što je dodatna motivacija. Velika je želja kod svih djevojaka da se dokažemo i našu zemlju predstavimo u što boljem svjetlu. Mislim da ćemo u tome i uspjeti - poručila je Nedžla Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi