Brotnjo deklasirao Busovaču
Detalj sa utakmice Vitez - Posušje

Liga 12, KSHB

Brotnjo deklasirao Busovaču

Prvoligaši Košarkaškog saveza Herceg–Bosne odigrali su kompletno 2. kolo.

U utakmici odigranoj još u srijedu Široki II je teškom mukom došao do prvih bodova. Novajlije iz Kiseljaka pružili su snažan otpor i tijekom 1. poluvremena  bili u vodstvu da bi na kraju svojim neiskustvom izgubili utakmicu.

Brotnjo nastavlja svoj pobjednički niz ubjedljivim pobjedama. Rubin, Planinić, Brečić i ostali poigrali su se sa mladom ekipom Busovače i nanijeli im drugi poraz. Najveće iznenađenje kola bilo je u Tomislavgradu gdje je domaća ekipa pretrpila težak poraz od Ljubuškog, te nastavila niz slabih utakmica. Gosti su bili uspješniji i u Rami, gdje je Livno spretno i sretno došlo do bodova zahvaljujući +3 u zadnjem periodu igre.

Jedan od dva derbija u ovom kolu odigran je u Mostaru. U odličnoj utakmici Zrinjski II je uspio savladati ambiciozne goste iz Odžaka. Svojom igrom obje ekipe su pokazale da su pretendenti za najviši plasman.

Pravi derbi odigrali su prošlogodišnji premijerligaši Vitez i Posušje. U prelijepoj dvorani u Vitezu okupilo se 1000 gledatelja i uživalo u divovskoj borbi starih rivala. Do pobjede Vitez je došao prelomivši utakmicu u 3. periodu kada su snažnom obranom sveli napadački učinak Posušja na 8 poena. U domaćoj ekipi najbolji su ponovo bili Križanović i Palavra uz sjajan učinak Šimića koji je potpuno zaustavio Mustapića, dok su kod gostiju prelazne ocjene zaslužili samo Ramljak i D. Rezo.

Rezultati:
Široki II - Kiseljak 71:67
Brotnjo - Busovača  100:49
Tomislavgrad - Ljubuški  51:67
Rama - Livno 69:71
Zrinjski II - Odžak 91:81
Vitez - Posušje  68:54

Tabela: Brotnjo, Vitez I Zrinjski II po 4, Odžak i Livno 3, Ljubuški, Kiseljak, Široki II, Busovača i Tomislavgrad 2 i Rama i Posušje 1 bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije